55ο Φεστιβάλ κινηματογράφου : μια μεγάλη γιορτή

Ανανεωμένο δείχνει φέτος (5/11/2014) το 55o φεστιβάλ κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Προσφέρει 150 ταινίες από τον ελληνικό και τον βαλκανικό κινηματογράφο, ειδικά αφιερώματα και δωρεάν προσκλήσεις, δίχως να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Όπως δήλωσε η εθελόντρια του τμήματος Φιλοξενία, Μαρία Παρδάλη, «Φέτος είναι η χρονιά με την μεγαλύτερη προσέλευση, δεν μπόρεσα να βρω εισιτήριο, παρά μόνο την  τελευταία στιγμή».

Φέτος  προβάλλονται πολλές ταινίες από τον βαλκανικό κινηματογράφο, που είναι ενδιαφέρουσες, αλλά παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, θα προβληθούν πετυχημένες ελληνικές ταινίες όπως είναι η «Στέλλα» και η «Μικρά Αγγλία», στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων του ελληνικού κινηματογράφου. Το φεστιβάλ προσελκύει πολύ κόσμο φέτος, από φοιτητές μέχρι και ανέργους, παρέχοντας μειωμένα εισιτήρια ή δωρεάν προσκλήσεις σε όσους συμπληρώσουν μια αίτηση.

Βέβαια, «άλλες χρονιές, μπορούσες να πάρεις περισσότερες από 2 προσκλήσεις, ενώ φέτος είναι αυστηρά μέγιστο μέχρι 2» αναφέρει η εθελόντρια του τμήματος δημοσίων σχέσεων, Στέλλα Αγγελοπούλου.

Το φεστιβάλ κινηματογράφου αποτελεί μια μεγάλη γιορτή. Δίνει την ευκαιρία σε σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τα έργα τους και τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει κάτι διαφορετικό.

Σύνταξη:  Λευκοθέα Πανούσου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια