Η Βικτόρια Χίσλοπ στη… Θεσσαλονίκη

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομικής στην Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε χθες (17/11/14) η Βικτόρια Χίσλοπ. Κατά την διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ταξιδιωτική δημοσιογραφία.

Όπως τόνισε η Βικτόρια Χίσλοπ, συγγραφέας, αλλά και ταξιδιωτική δημοσιογράφος  «είναι φανταστικό, όχι μόνο επειδή εξερευνάς μέρη ως ταξιδιώτης, αλλά επειδή επικοινωνείς αυτά τα μέρη με τον κόσμο»

Η ταξιδιωτική δημοσιογραφία δίνει την ευκαιρία στον δημοσιογράφο να ταξιδέψει στο μεγαλύτερο μέρος  του κόσμου και να γνωρίσει τόπους και ανθρώπους. Στην συνέχεια, οφείλει με χαρακτηριστικές εκφράσεις να μεταδώσει τις εντυπώσεις του, θετικές και αρνητικές, ώστε να γνωρίσει τα μέρη και ο υπόλοιπος κόσμος.

Από την άλλη πλευρά, όμως, περικλείει δυσκολίες. «Το ταξίδι μου από τη Χιλή στην Αργεντινή ήταν πάνω σε άλογο, με ελάχιστο ύπνο, διαπεραστικό κρύο και κακή διατροφή» αναφέρει η Βικτόρια Χίσλοπ.

Το επάγγελμα αυτό δεν είναι τόσο glamour όσο φαίνεται, διότι οι ώρες ταξιδιού στα αεροπλάνα είναι άβολες και η διαμονή δεν είναι τόσο ιδανική. Παρόλα αυτά αποτελεί μία μοναδική εμπειρία που χαράζεται στην μνήμη του δημοσιογράφου, οπότε μπορεί να παραβλέψει τα αρνητικά.


Σύνταξη: Λευκοθέα  Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια