The Old School Project: ένα ιδιαίτερο καφενείο...

Έχετε βαρεθεί να πηγαίνετε στις καφετέριες  που συχνάζει ο πολύς κόσμος και θέλετε κάτι διαφορετικό;  Το The Old School Project θα μπορούσε να είναι μία επιλογή.


Το καφενείο αυτό, αν και είναι απομακρυσμένο απο το κέντρο της Θεσσαλονίκης (Γραβιάς 37- κάθετος της Βασιλίσσης Όλγας)  και δεν μπορείς να το επισκέπτεσαι καθημερινά, εφόσον μένεις στην άλλη άκρη της πόλης, αποτελεί κάτι το ξεχωριστό. Όχι, δεν είναι η  ποικιλία στους καφέδες που το κάνει ιδιαίτερο, αλλά το γεγονός, ότι διαθέτει το δικό του web radio και το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, στο οποίο μπορεί κανείς να δεί και να ακούσει μία εκπομπή.

Η ιδέα ήρθε τυχαία στον Νίκο Στραβοκώστα, ιδιοκτήτη του μαγαζιού, όταν πήρε το καφενείο. Όπως αναφέρει ο ίδιος «καθόμουν  ένα μεσημεράκι μόνος και προσπαθούσα να βρώ   κάτι καινοτόμο  για το μαγαζί και ξαφνικά μου ήρθαν 2 ιδέες, η ανταλλακτική βιβλιοθήκη και το web radio». Στην ουσία συνδυάζει  ένα παραδοσιακό καφενείο  με έναν ραδιοφωνικό σταθμό, που είναι κοντά στις σημερινές τεχνολογίες. Δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθήσει τους παραγωγούς εν δράσει, να ακούσει και να δεί ραδιόφωνο με κάποια θεματολογία και να πιεί τον καφέ του με ησυχία.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη από την άλλη  διαθέτει μία  ήσυχη γωνία για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη συντροφιά ενός βιβλίου σε συνδυασμό με έναν καλό καφέ. Βασική προϋπόθεση για τους αναγνώστες, που θέλουν να πάρουν ένα βιβλίο μαζί τους, είναι να αφήσουν τουλάχιστον  ένα άλλο στη θέση του.


Ο σταθμός είναι ανοιχτός για όποιον θέλει,  και παίζει καθημερινά μουσική από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12 το βράδυ. Οι εκπομπές έχουν διάφορα θέματα, όπως ψυχαγωγία, αναφέρονται διάφορα event που γίνονται στην πόλη και κυριαρχούν γνωστά και αρεστά είδη μουσικής, όπως η  blues, η rock και η jazz. «Το κοινό είναι ευρύ, από οικογένειες με παιδιά μέχρι και μεγάλους ανθρώπους που αγαπούν αυτά τα είδη μουσικής» τονίζει ο Νίκος Στραβοκώστας. Κατά την γνώμη μου βέβαια μπορούν άνετα να το επισκεφτούν και φοιτητές, που θέλουν κάτι εναλλακτικό και ήσυχο.


Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα διάφορα σεμινάρια χειροτεχνίας που οργανώνει, όπως είναι τα σεμινάρια κατασκευής  πλεκτών  και  κοσμημάτων από νεάργυρο. 

Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια