Τι θα μας φέρει άραγε το 2016;



Λίγες ώρες πριν την έλευση της νέας χρονιάς ευχόμαστε η καινούρια  να μας φέρει όσα δεν μας έφερε η παλιά: Υγεία, ευτυχία, αγάπη, επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα ανάλογα με τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας στον εαυτό του. 

Το μόνο που μπορεί να προβλέψει κάποιος στη ζωή είναι ότι είναι απρόβλεπτη. Πόσα μας έφερε το 2015 και τι περιμένουμε άραγε από το 2016;  Το 2015 μπήκε με εκλογές και με «πρώτη φορά αριστερά»: Διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε ακόμη ένα μνημόνιο με μέτρα που δεν μπορούσε να αντέξει ο ελληνικός λαός. 

Στην συνέχεια ζήσαμε ένα καλοκαίρι μέσα στο άγχος και τον πανικό για το τι μέλλει γενέσθαι : έγινε ένα δημοψήφισμα για το θεαθήναι, έκλεισαν οι τράπεζες, βομβαρδιζόμασταν με εκφοβιστικές ειδήσεις, ακυρώνονταν κρατήσεις για ταξίδια, θέατρα, συναυλίες. Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι έκλεισαν πολλά ωραία μαγαζιά με καφέ που είχαμε ως στέκια, όπως και καταστήματα ένδυσης. 

Μετά από το πολυτάραχο καλοκαίρι ξαναέγιναν εκλογές τον Σεπτέμβρη και ο Έλληνας ξαναψήφισε την κυβέρνηση του Τσίπρα, διότι δεν αλλάζει εύκολα νοοτροπία. Κάποια στιγμή πλησίασαν τα Χριστούγεννα  και οι Δήμαρχοι προκειμένου να τονώσουν το ηθικό των κατοίκων που μόνο διάθεση για στολισμούς δεν είχαν, στόλισαν νωρίτερα τους Δήμους. Αντίθετα λίγα ήταν τα σπίτια που στόλισαν φέτος και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις γιορτές. Ο κόσμος δεν ήταν εύκολο να μπεί σε εορταστικό κλίμα και είναι λογικό αφού η δυσπραγία που υπάρχει σου αφαιρεί την χαρά. Παρόλα αυτά οι γιορτές αποτελούν έναν τρόπο να ξεφύγεις από την καθημερινότητα που πολλές φορές σε καταπίνει, δίχως να το καταλάβεις. Οι βόλτες στα καταστόλιστα μαγαζιά και το άκουσμα των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών ειναι αρκετά για να σε κάνουν να αισθανθείς ότι υπάρχει μία αλλαγή στην ατμόσφαιρα: Ήρθαν οι γιορτές και ο καιρός να αποχαιρετήσουμε αυτόν τον δύσκολο χρόνο  που διανύσαμε. 

Όλοι μας έχουμε δουλειές που τρέχουν και πρέπει να διεκπεραιωθούν, αλλά έχουμε και ζωή που περνάει δίχως να το καταλαβαίνουμε, οπότε ας βγούμε λίγο έξω με τους αγαπημένους μας, ας χαρούμε με ότι έχουμε, ας δείξουμε κατανόηση και συμπάθεια σε όσους δεν μας φέρθηκαν σωστά, ας περάσουμε τις γιορτές λίγο διαφορετικά από τα καθιερωμένα, για να μην έρθει η στιγμή να μετανιώσουμε για όσα δεν είπαμε ή δεν κάναμε. 

ΥΓ. Το καινούριο έτος να μας εξοπλίσει με δύναμη, υπομονή, επιμονή, δημιουργικότητα  και να φέρει στον καθένα μας ότι επιθυμεί. 

Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια