Το προσφυγικό πλήττει τα νησιά



Ανασφάλεια  στους ταξιδιώτες  έχουν δημιουργήσει οι προσφυγικές ροές στα νησιά και η προσπάθεια  αντιμετώπισης του ζητήματος το τελευταίο διάστημα,  με φανερές επιπτώσεις στον Τουρισμό.  

Το προσφυγικό ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα:  Η χώρα έχει  δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από όσους αντέχει και σαφώς δεν διαθέτει τις υποδομές στέγασής τους, τη στιγμή που ταλανίζεται από οικονομικά και άλλα προβλήματα. Το ζήτημα διαχείρισης των προσφύγων έχει δημιουργήσει με την σειρά του ανασφάλεια στους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πτήσεις τσάρτερ και οι προκρατήσεις στα νησιά. Για παράδειγμα,  η σύνδεση της Κω με τις προσφυγικές ροές οδήγησε σε 36% μείωση των κρατήσεων. 

«Στην Ελλάδα φαίνεται ότι οι νησιωτικοί προορισμοί έχουν πληγεί, όντας στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων. Η χερσαία χώρα αναδεικνύεται ως εναλλακτική, με τη Χαλκιδική να προσελκύει το ενδιαφέρον» αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού από την άλλη πλευρά, λόγω της διαμαρτυρίας των τοπικών φορέων του τουρισμού στα νησιά και της μείωσης των κρατήσεων εξαιτίας των προσφύγων, ξεκίνησε να δρομολογεί δράσεις προβολής και διαφήμισης των νησιών σε συνεργασία με ξένους διοργανωτές. Η Ενωση Ξενοδόχων Λέσβου ζήτησε με επιστολή στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη να συνεργαστούν η Marketing Greece με την Περιφέρεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η αρνητική εικόνα της Κω και να επανέλθει η ζήτηση για το νησί.

Όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «Υπάρχει σχετική μείωση των τουριστικών κρατήσεων στην Κω και στην Σάμο, την οποία θα αντιμετωπίσουμε με ειδική καμπάνια για τα νησιά».

 Αισιοδοξία βέβαια δείχνουν οι τουριστικοί φορείς σε μέρη που δεν έχουν δεχθεί προσφυγικά ρεύματα, όπως είναι η Κρήτη, καθώς οι κρατήσεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονιά, ενώ αναμένουν περισσότερες κρατήσεις τελευταίας στιγμής.


Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια