Διακοπές στην Καλλιθέα… αξίζει να πας;



Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς την Χαλκιδική. Συγκεκριμένα όταν ακούει κανείς  την Καλλιθέα σκέφτεται ξέφρενη ζωή, διασκέδαση, πολυκοσμία αλλά και .. ακρίβεια. 

Η Χαλκιδική γενικότερα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο για τους Έλληνες (κυρίως νέους), όσο και για τους ξένους (Σκοπιανούς, Σέρβους, Ρουμάνους). Η Καλλιθέα ειδικότερα είναι γνωστή για τη νυχτερινή διασκέδαση (Pearl, Markiz, Acua, Ahoy είναι τα πιο ξακουστά clubs). Τα 2 πρώτα είναι ανοιχτά μόνο το Σαββατοκύριακο και συγκεντρώνουν κόσμο και από τις γύρω περιοχές, για παράδειγμα από το Πευκοχώρι και την Χανιώτη. Η Καλλιθέα όμως προσφέρει και  την δυνατότητα να  απολαύσει κανείς το  κοκτέιλ του χαλαρά με θέα την θάλασσα ή μέσα στην πλατεία. 

Η πλατεία, πλημμυρισμένη συνήθως από κόσμο,  διαθέτει ποικιλία μαγαζιών, τα οποία είναι ακριβά ως επι το πλείστον. Δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο πολυτελές νησί, δίχως να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Μία κοινή κρέπα κόστισε, παραδείγματος χάρη, 4 ευρώ. Η απουσία αποδείξεων, εφόσον δεν τις ζητήσεις, αποτελεί μία σταθερή πρακτική, που δεν αλλάζει όσα χρόνια και αν περάσουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι επίσης ακριβά αν αναλογιστεί κανείς τις τιμές των δωματίων στα νησιά. 

Εντύπωση προκαλούν τα πολυάριθμα μαγαζιά με είδη γούνας, που είναι ανοιχτά και το καλοκαίρι για τους ξένους τουρίστες. 

Καλοκαίρι στην Ελλάδα, όμως, σημαίνει θάλασσα. Η παραλία της Καλλιθέας μπροστά στα beach bar δεν είναι καθαρή. Υπάρχει βέβαια εναλλακτική. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το λεωφορείο, που  οδηγεί σε διάφορες κοντινές παραλίες: Το Παλιούρι είναι κυρίως για νεολαία, ενώ  ο Γλαρόκαβος είναι πιο οικογενειακός. 

Εν κατακλείδει, η Καλλιθέα αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους νέους για λίγες μέρες. Αλλάζεις τον αέρα σου και επιστρέφεις γεμάτος νέες εμπειρίες, τις οποίες νιώθεις ότι θέλεις να μοιραστείς για να τις ξαναζήσεις…

Υ.Γ. Η παραλία της Καλλιθέας την άνοιξη, αν και η θάλασσα είναι κρύα, είναι πεντακάθαρη με καταγάλανα νερά, λόγω της απουσίας επισκεπτών. 

 *οι φωτογραφίες αποτελούν δικό μου υλικό 

 Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου  





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια