Χαλκιδική σημαίνει και κάμπινγκ...
Οι διακοπές στην Χαλκιδική αποκτούν άλλη διάσταση όταν αποφασίζει να μείνει κανείς σε τροχόσπιτο σε κάμπινγκ της Συκιάς (δεύτερο πόδι), τέλη Αυγούστου.
Στο κάμπινγκ την συγκεκριμένη περίοδο βρίσκονταν 2 Γερμανοί μερικοί Βούλγαροι και 2 Έλληνες. Το τοπίο ήταν άγονο και έδειχνε εγκαταλελειμμένο (ελάχιστο πράσινο, άρρωστα δέντρα). Λίγα μέτρα πιο πέρα αντίκριζε κανείς την όμορφη παραλία με τα καταγάλανα νερά. Δεν είναι όμως η μόνη παραλία που αξίζει στα πέριξ.
Αντί να κινηθεί κανείς αριστερά μπορεί να προχωρήσει και να αντικρίσει ένα λιμανάκι που είναι μεν αρκετά ρηχό αλλά προσφέρεται για ένα δροσιστικό μπάνιο(Λιναράκι).
Γενικότερα, η περιοχή της Συκιάς ερήμωσε από τότε που πουλήθηκε το δημοτικό κάμπινγκ, το οποίο προσέλκυε πληθώρα επισκεπτών. Έκλεισαν αρκετές ταβέρνες και το βράδυ επικρατεί σκοτάδι. Στα λιμανάκια όμως, Λιναράκι και Πηγαδάκι, τα φώτα λάμπουν το βράδυ, καθώς λειτουργούν ακόμη ψαροταβέρνες που είναι πλημμυρισμένες από (ξένο) κόσμο παρόλο που ήταν τέλη Αυγούστου.
Τι χρειάζεται ο άνθρωπος το καλοκαίρι; Λίγη δροσιά, λίγη φύση, λίγο θάλασσα και ανθρώπους που φέρνουν το καλοκαίρι στην ψυχή/ζωή του. Αυτά τα συναντά κανείς στο κάμπινγκ αρκεί να είναι με αγαπημένα του πρόσωπα. Ο καθαρός αέρας της εξοχής σε βοηθάει να κοιμηθείς καλύτερα από ότι αυτός της μεγαλούπολης.
Η ζωή στο κάμπινγκ θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μία μέρα στο χωριό: μαθαίνεις να συμβιώνεις με τα έντομα της φύσης, να ακούς φωνές ζώων(αγελάδες, κοκόρια, σκυλιά), να ακούς κελαηδίσματα πουλιών, να
ταΐζεις σκυλιά και γάτες που πλησιάζουν και να χαίρεται το μάτι σου πράσινο που λείπει από τις μεγαλουπόλεις.
ταΐζεις σκυλιά και γάτες που πλησιάζουν και να χαίρεται το μάτι σου πράσινο που λείπει από τις μεγαλουπόλεις.
Όποιος επιθυμεί όμως να ζήσει έστω και λίγο την πολυκοσμία και την φασαρία της πόλης πρέπει να επισκεφτεί την Σάρτη (7 χλμ μακριά). Όταν φτάνεις στην Σάρτη βλέπεις αρχικά ενοικιαζόμενα δωμάτια από την μία πλευρά και θάλασσα από την άλλη. Μετά από κάποια μέτρα όμως αντικρίζεις, μαγαζιά γεμάτα κόσμο με φαγητό, γλυκά ποτά, σουβενίρ.
Κάποια στιγμή όμως έρχεται η ώρα της επιστροφής. Νιώθεις ότι ανέπνευσες καθαρό αέρα, σε αναζωογόνησε το νερό της θάλασσας, συνέλεξες δυνάμεις και επιστρέφεις στα καθιερωμένα, διότι η ζωή συνεχίζεται…
Υ.Γ. Εξοχή θα πεί ψύχρα, ακόμη και αν κρυώνεις όμως οι θετικές σκέψεις μπορούν να θερμάνουν την ψυχή σου.
Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου
*οι φωτογραφίες αποτελούν δικό μου υλικό
*οι φωτογραφίες αποτελούν δικό μου υλικό
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου