Η ονειρεμένη Δράμα



Στις γιορτές είναι μία ιδανική ευκαιρία να ταξιδέψει κανείς για μία μέρα στην ονειρεμένη Δράμα, να επισκεφτεί την Ονειρούπολη, να γευτεί διάφορες λιχουδιές και να βολτάρει στα μαγαζιά της στολισμένης πόλης. 

Για να φτάσεις στην πόλη πέρα από την Εγνατία οδό διασχίζεις αναγκαστικά και επαρχιακό δρόμο που καθυστερεί μεν την πρόσβαση στην πόλη, προσθέτει δε ποικιλία στο ταξίδι, καθώς πέρα από άγονα τοπία αντικρίζεις και αρχαιολογικά ευρήματα.

Η πόλη της Δράμας αποτελεί πράσινο παράδεισο, καθώς διαθέτει πράσινα πάρκα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο κέντρο και έχει μετατραπεί σε χριστουγεννιάτικο χωριό(Ονειρούπολη), αλλά και πηγές, από τις οποίες  προήλθε και το όνομα της πόλης (Υδράμα  από το ύδωρ που σημαίνει νερό). Μεγάλο ενδιαφέρον τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζουν οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας με το πράσινο τοπίο και τις πηγές που αναβλύζουν, όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ τραγουδιού Dramaica Youth Festival και συγκεντρώνει συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.

Η Ονειρούπολη εδώ και 12 χρόνια στολίζει την πόλη για ένα μήνα και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, κυρίως οικογένειες με παιδιά. Το χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο χωριό με τα ξύλινα στολισμένα σπίτια, που προσφέρουν διάφορα εδέσματα και χριστουγεννιάτικα αντικείμενα  είναι το όνειρο κάθε μικρού παιδιού, ενώ βοηθά και τους μεγάλους να ξαναθυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και να ζήσουν το παραμύθι. Επιπρόσθετα, διοργανώνει διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως ζωντανή μουσική και χορευτικά. 

Το κέντρο της Δράμας αποτελείται από στενά δρομάκια, όπου παρατάσσονται καφετέριες, μαγαζιά με ρούχα ή υποδήματα αλλά και ταβέρνες. Μπορείτε να απολαύσετε νόστιμες σπεσιαλιτέ σε προσιτές τιμές στο Βαρέλι, στο Meating, στην Οδό των Γεύσεων και στο Ελληνικόν. Αν πάλι επιθυμείτε κάποιο ταχυφαγείο η Καλαμιά προσφέρει ωραίο σουτζουκάκι, ενώ στο Ροδόσταμο μπορεί κανείς να δοκιμάσει κωνσταντινουπολίτικα φαγητά. Το Enzo και το Baroque είναι ωραία για καφέ ή χαλαρό ποτό, ενώ στο Γλυκό Καφέ μπορείς να κεραστείς και γλυκό, μέσα σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον. 


Κάθε ταξίδι μας αφήνει διαφορετική αίσθηση: Άλλα χρώματα, άλλος κόσμος, άλλος αέρας. Κάθε μέρος έχει τις δικές του γεύσεις και ομορφιές, έτσι είναι και η Δράμα. Όπως γνωριζεις έναν άνθρωπο και προσπαθείς να τον μάθεις με τον χρόνο, έτσι εξερευνάς και ένα μέροςκαι ενώ μπορεί να φαντάζει άχαρο αρχικά, ανακαλύπτεις στην πορεία πως κρύβει  πολλά  χαρίσματα. 

 Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια