Χόρευε σαν να μην σε βλέπει κανείς…



Ο χορός χαρίζει  ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων στον άνθρωπο που συχνά δεν συνειδητοποιεί την ώρα που χορεύει,  καθώς επικεντρώνεται στους κανόνες και στην προσπάθεια εναρμόνισης κίνησης και μουσικής.

Κάθε  χορός απαιτεί συγκεκριμένα βήματα-τεχνική, έχει συγκεκριμένο ρυθμό και την κατάλληλη μουσική. Όλοι οι χοροί έχουν δυσκολία(βήματα, φιγούρες, συγκεκριμένη στάση σώματος), αλλά αν δεν προσπαθήσεις δεν θα μάθεις ποτέ αν μπορείς να τα καταφέρεις ή όχι. Κάθε χορός διαθέτει τον ρυθμό του, αλλά ορισμένες φορές κλιμακώνεται-από αργός μετατρέπεται σε πιο ζωηρό. Η σάλσα για παράδειγμα είναι πολύ ζωηρή κατά κόρον αλλά σαφώς διαθέτει και πιο αργά χορευτικά κομμάτια. Το τάνγκο από την άλλη έχει σχετικά αργό ρυθμό αλλά μπορεί να γίνει και πιο έντονο. 

Η  θέληση και το πάθος για κάτι  μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για μία νέα αρχή, να αντιληφθείς τα όριά σου αλλά και να τα ξεπεράσεις. Όλοι μπορούν να χορέψουν ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σωματότυπου αρκεί να  το ποθούν,να διαθέτουν συγκέντρωση, χάρη, ευελιξία και ευκαμψία. Σημασία  έχει να βρίσκεσαι σε ένα μέρος όχι μόνο με το σώμα σου αλλά και με το μυαλό σου. 

Τι σου προσφέρει ο χορός; Καταρχήν νέες εμπειρίες, καθώς μαθαίνεις κάτι καινούριο άρα εξελίσσεσαι σαν άτομο. Επίσης, γνωρίζεις καινούρια άτομα, αλληλεπιδράς μαζί τους χορευτικά και κοινωνικοποιείσαι. Ο χορός είναι διασκέδαση, διεγείρει την φαντασία και ενέχει το στοιχείο της έκπληξης,  ιδιαίτερα όταν βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό. Χαλαρώνει, γυμνάζει, σε αποδεσμεύει από τις αρνητικές σκέψεις και τους καθημερινούς προβληματισμούς. Είναι εκτόνωση και έκφραση συναισθημάτων. Με τον χορό από- και ανα-καλύπτεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν γνώριζες ή δεν εξωτερίκευες  σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής. Απορροφά και ταυτόχρονα  παρέχει ενέργεια και ζωντάνια. Με την υπακοή σε κάποιους κανόνες αποκτά κανείς και ένα είδος αυτοελέγχου στο σώμα του. Τέλος, ο έπαινος ή η επιτυχία σε μία δραστηριότητα, στην συγκεκριμένη περίπτωση στον χορό, μπορεί να τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθησή του. 

Ο χώρος όπου μπορείς να χορέψεις ποικίλλει.  Από την σχολή χορού μέχρι και στον δρόμο, καθώς περπατάς, στο σπίτι όταν είσαι μόνος σου, στην καφετέρια ακόμη και καθιστός, στα γαμήλια γλέντια και στο κλάμπ, όπου μπορείς να χορέψεις χωρίς κανόνες χρησιμοποιώντας την φαντασία σου. 

Όταν χορεύεις δεν πρέπει να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, χορεύεις για σένα, επειδή σε ευχαριστεί, επειδή αγαπάς τον χορό. Πρέπει να υποστηρίζεις ότι και αν κάνεις σε απόλυτο βαθμό και να πιστεύεις στον εαυτό σου, προκειμένου να πετύχεις όσα ονειρεύεσαι. 

Υ.Γ Για μένα ο χορός είναι σαν το γέλιο, με γεμίζει με θετικές σκέψεις, με κάνει να ξεχνιέμαι και να ξεφεύγω από την άχαρη πραγματικότητα…

Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια