Η ονομαστική εορτή της Λευκοθέας...

Το όνομα είναι κάτι που σε ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής σου, από την μέρα της Βάπτισης μέχρι και το τέλος της ζωής σου. Το θέμα είναι ότι δεν το επιλέγεις εσύ, αλλά οι γονείς σου. Εκείνοι με την σειρά τους πιέζονται από τους δικούς τους γονείς, οι οποίοι λογομαχούν μεταξύ τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επηρεάσουν την τελική επιλογή. Σημασία όμως έχει να είναι εύηχο και να το αγαπήσει το ίδιο το άτομο, γιατί σε αυτό θα απευθύνουν οι άλλοι τον λόγο με το συγκεκριμένο όνομα και όχι στους συγγενείς του. 

 Το δικό μου όνομα προήλθε απο την προγιαγιά μου που δεν είχα την τύχη να γνωρίσω αλλά έμαθα από τους γονείς μου ότι ήταν πολύ καλός άνθρωπος και εύχομαι να της μοιάζω έστω και λίγο. Ανήκω λοιπόν, στην κατηγορία των ανθρώπων που  αγαπούν το ονομά τους, οπότε μόλις ανακάλυψα ότι γιορτάζει στις 17 Αυγούστου ένιωσα μεγάλη χαρά. Πρόκειται για αρχαίο ελληνικό όνομα που σημαίνει άσπρη, λαμπρή, υπέρτατο όν ή και ανώτερη υπερφυσική δύναμη.

 Η Λευκοθέα σύμφωνα με μύθους ονομαζόταν αρχικά Ινώ και μετονομάστηκε σε Λευκή Θεά, ήταν η θεά του αφρού των κυμάτων που καθοδηγούσε τους ναυτικούς την ώρα της θύελλας και μάλιστα, λέγεται ότι βοήθησε τον Οδυσσέα να σωθεί από την τρικυμία και να φτάσει στο νησί των Φαιάκων.

Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια