Φεύγει ο παλιός ο χρόνος…





Ένα δυσοίωνο έτος γεμάτο από δυσάρεστα γεγονότα φτάνει επιτέλους στο τέλος του, δίχως να γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, ελπίζοντας όμως ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους, σε όλα τα επίπεδα. 

Το 2018 θυμίζει πυρκαγιές, πλημμύρες, βιαιότητες, πορείες διαμαρτυρίας, δολοφονίες, ταλαιπωρία στα μέσα μαζικής μεταφοράς και απεριόριστη γκρίνια για όσα συμβαίνουν γύρω μας.  

Ένα θετικό του 2018 πέρα από το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων ήταν το χαράτσι της πλαστικής σακούλας με στόχο την οικονομική και περιβαλλοντική ελάφρυνση του κόσμου που είχε όντως θετικό αντίκτυπο, καθώς ο κόσμος άρχισε να συνηθίζει στην ιδέα και να ζητά λιγότερες πλαστικές σακούλες. Από εκεί και πέρα…οι πυρκαγιές στην Μάνδρα Αττικής είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πολλοί άνθρωποι, καθώς βρέθηκαν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή και οι πολιτικοί που όφειλαν να βοηθήσουν στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Την Ελλάδα έπληξαν ακραία καιρικά φαινόμενα (κυκλώνες) που παρέσυραν εκτός από περιουσιακά στοιχεία και ανθρώπινες ζωές.

 Οι συμφορές όμως δεν τελειώνουν εδώ. Βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν αθώοι άνθρωποι, όπως η φοιτήτρια στην Ρόδο. Αυξήθηκαν οι πορείες διαμαρτυρίας είτε επρόκειτο για την περικοπή των συντάξεων, είτε για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, είτε για την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων, αλλά και η βία από μέρους των αστυνομικών στις πορείες. Παράλληλα αυξήθηκαν οι έντονες συζητήσεις και η γκρίνια εντός των λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη λόγω της μείωσης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, της καθυστέρησής τους  από την στιγμή που κρατικοποιήθηκε, και του έντονου συνωστισμού μέσα σε αυτά προκαλώντας δυσφορία. 

Το θέμα είναι πως δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και το 2019 να φέρει περισσότερη σύνεση, συνέπεια, ανθρωπιά, κατανόηση. Να είμαστε προετοιμασμένοι για τις συμφορές ώστε να μην μας ισοπεδώνουν, να έχουμε σκεφτεί εκ των προτέρων άλλον τρόπο λύσης σε ένα πρόβλημα, ώστε να μην φαινόμαστε ανεπαρκείς. Να προσπαθούμε για το καλύτερο, να προσέχουμε τον εαυτό μας αλλά και τους συνανθρώπους μας, διότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο. Μπορεί ο καθένας να χαράσσει μόνος του τον δρόμο του αλλά πάντοτε θα συμπορεύεται με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι κάποιοι θα είναι περαστικοί και κάποιοι μόνιμοι συνοδοιπόροι. 

Τις τελευταίες μέρες του χρόνου θυμόμαστε όλα όσα πετύχαμε και ζήσαμε, όσα άλλαξαν στην ζωή μας αλλά και το πόσο αλλάξαμε μέσα μας. Τα αρνητικά γεγονότα είναι αυτά που ενώ μας συντρίβουν μας βοηθούν ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της ζωής μας αρκεί να υπάρχει υγεία,θέληση, πείσμα, υπομονή και επιμονή. 

Υ.Γ. Το 2019 να χαρίσει περισσότερα χαμόγελα και αληθινούς ανθρώπους, να φέρει ευημερία και πρόοδο, λιγότερο πόνο, λιγότερες συμφορές, λιγότερες διαμάχες, περισσότερη αγάπη, ομαδικό πνεύμα και συμπόνια. 

Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια