Οι κουδουνοφόροι στην Θεσσαλονίκη






Με χρώματα, κουδούνια, εκκεντρικές ενδυμασίες και πολυκοσμία γέμισε η Λεωφόρος Νίκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τους «κουδουνοφόρους» να χορεύουν, να τραγουδούν και να φωτογραφίζονται με τον κόσμο. 







 Η Λεωφόρος Νίκης ήταν σήμερα πεζοδρομημένη, καθώς επισκέφτηκαν την πόλη οι λεγόμενοι κουδουνοφόροι, άνθρωποι που φορούσαν κουδούνια, στολές με γούνα ζώων, κέρατα, πολύχρωμες στολές, μάσκες, προμηνύοντας τον ερχομό του καρναβαλιού. Οι κουδουνοφόροι προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (χωριά Δράμας, Σερρών, Τρίκάλων, Καρδίτσας κλπ.) αλλά και χώρες του εξωτερικού, όπως Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία.

 Ο κόσμος μιλούσε πλήθος ξένων γλωσσών, φωτογραφίζονταν με τους κουδουνοφόρους που έδειχναν ευθυμία και καρναβαλίστικη διάθεση και τους φωτογράφιζε συνεχώς. Παρόλο που ο κόσμος ήταν λιγοστός στην αρχή της «παρέλασης» των κουδουνοφόρων λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας πιθανόν, στην πορεία πλήθυνε και οι δρόμοι γέμισαν με φωνές, χορούς και χρώματα. 



Η σημερινή Κυριακή ήταν διαφορετική από τις άλλες, είχε καρναβαλίστικο χαρακτήρα, διαφορετικά έθιμα, ζωντάνια και τον ήχο των κουδουνιών που ήταν διαπεραστικός αλλά διασκεδαστικός. 




Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια