Το μονοπάτι του Ολύμπου...




Για λάτρεις της φύσης,  περιπατητές  και φωτογράφους ενδείκνυται ο εθνικός δρυμός του Ολύμπου αυτήν την εποχή, κατά την οποία είναι αισθητές οι αντιθέσεις.


Μετά από περίπου 90  χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη θα φτάσετε στο Λιτόχωρο και μπορείτε να ανηφορίσετε με αμάξι για να συναντήσετε καταφύγια με καφέ και θέα σε όλη την πεδιάδα και στο χωριό, αλλά και μονοπάτια που οδηγούν στο βουνό του Ολύμπου.


Η διαδρομή από το Λιτόχωρο προς τον δρυμό του Ολύμπου είναι 17 χιλιόμετρα με στροφές, ανηφόρες, βρύσες με νερό που κυλά κατά μήκος του στενού δρόμου και πυκνή βλάστηση.  Ο μόνος κίνδυνος είναι η κατολίσθηση των βράχων που δεσπόζουν πάνω από τον δρόμο.


Στα μονοπάτια θα συναντήσετε μικρούς καταρράκτες, ξύλινες γέφυρες και πλούσιο δάσος. Ακούγονται μόνο ο ήχος από τα ρυάκια, κελαηδίσματα πουλιών και κάποιες φωνές επισκεπτών.


Ο ήλιος λάμπει και δημιουργεί σκιές, το αεράκι όμως παραμένει ακόμη ψυχρό. Οι κορυφές του βουνού παραμένουν ακόμη χιονισμένες, ενώ αιωρούνται κάποια σύννεφα πάνω από τους επιβλητικούς ογκόλιθους, δημιουργώντας μία πιο δραματική ατμόσφαιρα.


Μετά από μία περιήγηση στα μονοπάτια αξίζει να βολτάρετε στην περιοχή Νερόμυλος στο Λιτόχωρο, όπου λιάζεται, περπατάει και κάθεται ο κόσμος σε μία απο τις ταβέρνες για φαγητό.

Φωτορεπορτάζ: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια