Ο υγροβιότοπος στο Καλοχώρι...




Η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί  μία μικρή απόδραση από το καθημερινό αστικό τοπίο.


Ο ήλιος κρυβόταν  σήμερα  συχνά, αλλά όταν έλαμπε δημιουργούσε αντανακλάσεις στην λιμνοθάλασσα. Όταν πάλι χανόταν ο  αέρας μας κρύωνε. Ορισμένοι ψάρευαν.
Η περιοχή του Καλοχωρίου είναι κατά βάση βιομηχανική. Ο υγροβιότοπος περιβάλλεται από εργοστάσια. Το έδαφος σε κάποια σημεία δείχνει ραγισμένο. Μέσα στην λιμνοθάλασσα βρίσκονται διασκορπισμένα  λάστιχα αυτοκινήτου.  Μαθητευόμενοι σχολών οδηγών χρησιμοποιούν την περιοχή λόγω της ηρεμίας και της ομαλότητας του δρόμου.


Παρόλα αυτά καθώς διασχίζετε τον χωματόδρομο θα συναντήσετε μία μικρή όαση:νησίδες πράσινου στο νερό,  πτηνά, ένα ξύλινο παρατηρητήριο και αναψυκτήριο, από το οποία βλέπετε όχι μόνο την λιμνοθάλασσα αλλά και ολόκληρη την πόλη. Ο υγροβιότοπος φιλοξενεί διάφορα είδη πουλιών εκ των οποίων τα πιο εντυπωσιακά είναι οι κύκνοι και οι ερωδιοί. 


Το πιο σημαντικό όμως, είναι το συναίσθημα που μας προκαλεί αυτό το μέρος. Μας ταξιδεύει μακριά, ενώ είναι τόσο κοντά...



Σύνταξη: Λευκοθέα Πανούσου
Φωτογραφίες: GeosPanousos εκτός από την πρώτη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια