Εξερευνώντας το Δέλτα του Αξιού...




Το εθνικό πάρκο του Δέλτα Αξιού βρίσκεται σχετικά κοντά στην Θεσσαλονίκη και αποτελεί μία ιδανική εξόρμηση για τους φυσιολάτρες.


 Στο χωριό 'Νέα Αγαθούπολη' μπορείτε να επισκεφτείτε τον υγροβιότοπο που φιλοξενεί πλήθος πτηνών. Διαθέτει παρατηρητήριο με κιάλια, ώστε να παρατηρήσετε με ησυχία τα διαφορετικά είδη πουλιών που ζουν στην λιμνοθάλασσα.


 Η υπεύθυνη για το εθνικό πάρκο θα σας ενημερώσει σύντομα για την προστατευόμενη περιοχή, η οποία χρήζει επέκτασης. Η κρίση τα τελευταία χρόνια εμποδίζει όπως είπε την αγορά νέου εξοπλισμού παρατήρησης ή και την συντήρησή του. Επιπλέον πρόβλημα αποτελεί η ρίψη σκουπιδιών που επιβαρύνουν την φύση. Για αυτό τον λόγο το εθνικό πάρκο  οργανώνει εθελοντικές δράσεις συλλογής απορριμάτων.


Από το παρατηρητήριο ένα μονοπάτι οδηγεί  κοντά σε ερωδιούς, γλάρους, πελεκάνους  και διάφορα αρπακτικά και θα μπορείτε να τα παρατηρήσετε καλύτερα.


Ένα άλλο μονοπάτι το οποίο μπορείτε να διασχίσετε και με ποδήλατο οδηγεί στην θάλασσα της Μεθώνης, όπου τέτοια εποχή θα συναντήσετε μόνο ορισμένα πτηνά της περιοχής και ψαράδες που καλλιεργούν κυρίως μύδια.


11 χλμ από τη νέα Αγαθούπολη βρίσκεται η λιμνοθάλασσα των Αλυκών Κίτρους, όπου  θα συναντήσετε ορισμένους Γερμανούς επισκέπτες είτε να κάνουν καταδύσεις είτε να κατασκηνώνουν στην παραλία του χωριού. Η περιοχή είναι γνωστή και για την παραγωγή αλατιού και τα 'βουνά' από αλάτι κοντά στην παραλία  προκαλούν ενδιαφέρον.

Μετά από ώρες περιπλάνησης θα χρειαστείτε σίγουρα καλό φαγητό: Μπορείτε να φάτε στον Μακρύγιαλο φρέσκο ψάρι με θέα την παραλία του και να το ευχαριστηθείτε.

Ο αέρας αυτές τις μέρες- αν και άνοιξη -είναι χειμωνιάτικος. Παρόλα αυτά αξίζει να περιηγηθείτε σε αυτά τα μέρη , να σας χτυπήσει ο καθαρός αέρας και να χαλαρώσετε με το θρόισμα των φύλλων των δέντρων και του ελαφριού κυματισμού της θάλασσας.

φωτορεπορτάζ: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια