Μία πασχαλινή εξόρμηση...




Η κοιλάδα των Τεμπών, όπως και ο γραφικός οικισμός του Αγίου Παντελεήμονα ενδείκνυνται για ημερήσια εκδρομή μέσα στις  διακοπές του Πάσχα, καθώς προσφέρουν όμορφες εκκλησίες,  πράσινο τοπίο, γάργαρα νερά, γραφικότητα και  ηρεμία. 


Οι διακοπές του Πάσχα είναι για τους περισσότερους συνυφασμένες με μία αλλαγή στην καθημερινότητα. Κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία για ξεκούραση, καθώς έχουν άδεια και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να ταξιδέψουν, ενώ κάποιοι συνεχίζουν να εργάζονται και την Μεγάλη εβδομάδα.  Μαγαζιά με σουβενίρ, ταβέρνες, καφετέριες γεμίζουν αυτές τις μέρες από ξένους αλλά και Έλληνες επισκέπτες. 


Για τους φυσιολάτρες η  Κοιλάδα των Τεμπών είναι ιδανική. Μετά από κάποια μαγαζιά με σουβενίρ θα αντικρίσετε μία μεταλλική γέφυρα περιτριγυρισμένη από δάσος, ρυάκια, περίτεχνους κορμούς δέντρων και επιβλητικά βουνά (χιονισμένα ακόμη). Μπορείτε να ανάψετε κερί  στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, του οποίου το εσωτερικό μοιάζει με σπηλιά, να γεμίσετε νερό από την βρύση  και στην συνέχεια να καθίσετε στο αναψυκτήριο για να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης.


Μετά από την Κοιλάδα μπορείτε να επισκεφτείτε το γραφικό χωριό του Αγίου Παντελεήμονα. Ξεχωρίζει για τα πετρόχτιστα σπίτια, τις  παραδοσιακές ταβέρνες, και την παλιά εκκλησία στην πλατεία του χωριού.  Όταν θα περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά θα σας συνεπάρουν τα αρωματικά έλαια που πωλούνται ως σουβενίρ, όπως και ο ζεστός, σπιτικός χαλβάς Φαρσάλων.




Το αεράκι είναι ακόμη ψυχρό, αλλά καθώς θα επιστρέφετε, αξίζει να κάνετε μία στάση σε ένα πλάτωμα για να φωτογραφίσετε το κάστρο του Πλαταμώνα που διαφαίνεται στο βάθος. 


Φωτορεπορτάζ: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια