Μνημεία της φύσης…



Η Θεσσαλονίκη περιβάλλεται από μικρά χωριά γεμάτα πράσινο, λίμνες και μνημεία που αξίζει να επισκεφτεί  κανείς, ώστε να αισθανθεί την ηρεμία της φύσης, μακριά από τον θόρυβο και τα άχαρα κτίρια της πόλης.


Εφόσον ακολουθήσετε τον δρόμο που οδηγεί στον Χορτιάτη μπορείτε να κάνετε μία στάση σε ένα πλάτωμα και να δείτε από ψηλά την λίμνη του Αγίου Βασιλίου. Αν διασχίσετε το χωριό  θα συναντήσετε στο τέλος του δρόμου τον πύργο του Αγίου Βασιλείου που ξεπροβάλλει ανάμεσα στις πράσινες εκτάσεις που είναι πλημμυρισμένες από παπαρούνες αυτήν την εποχή. Ο πύργος του 14ου αιώνα χρησίμευε ως μέρος αποθήκευσης αγαθών αλιείας και γεωργίας από την λίμνη και την γύρω περιοχή. 

Στην συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε από τον επαρχιακό δρόμο στο χωριό της Νυμφόπετρας, που βρίσκεται κοντά στην λίμνη Βόλβη. Έξω από το χωριό βρίσκονται ‘οι νυμφόπετρες’, ένας γεωλογικός σχηματισμός που θεωρείται μνημείο της φύσης. 


Συγκεκριμένα πρόκειται για βράχους ασβεστόλιθου μέσα στο δάσος.Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει ανάμεσα στους βράχους, να ξεκουραστεί  σε κάποιο  παγκάκι ή κιόσκι και να ατενίσει την θέα. Το μέρος χρησιμοποιείται λόγω του φυσικού κάλλους και για φωτογραφίσεις νεόνυμφων. 


Στο τέλος της εκδρομής μπορείτε να κάνετε μία στάση στο χωριό της μικρής Βόλβης, όπου μπορείτε να καθίσετε για φαγητό ή καφέ, να περπατήσετε κατά μήκος της λίμνης και να φωτογραφίσετε τις  χήνες που ξαπλώνουν στην άμμο. 



Όταν βρίσκετε χρόνο για εκδρομές στην φύση, απολαύστε το μέρος που επισκέπτεστε, τους ανθρώπους που είναι μαζί σας και ξεχάστε για λίγες ώρες το ίντερνετ, που έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μας κάνει συχνά να χάνουμε στιγμές ακόμη και από το ταξίδι μας. 



Φωτορεπορτάζ: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια