Η ζωή σαν ένα σίριαλ…



Οι σειρές αποτελούν πάντοτε έναν ευχάριστο τρόπο να κυλήσει ο χρόνος, ειδικά το καλοκαίρι, που αποτελεί συνήθως άγονη περίοδο, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές.

Άγονη διότι  κάποιοι φίλοι μας φεύγουν, οπότε δεν βγαίνουμε πολύ συχνά,  οι διακοπές μας φαντάζουν μακρινές και αυτήν την περίοδο  δεν εργαζόμαστε. Για αυτόν τον λόγο αναζητούμε ευχάριστες ασχολίες, όπως είναι οι σειρές που άλλοτε μας κάνουν να γελάμε και άλλοτε μας προβληματίζουν..


Οι σειρές είναι εμπνευσμένες από την ζωή αλλά και η ζωή  επηρεάζεται συχνά από τις σειρές. Πόσες φορές έχει τύχει να πούμε η ζωή μου είναι σαν σίριαλ; Κυρίως όταν ζούμε απανωτές κωμικοτραγικές καταστάσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάποια γεγονότα είναι αστεία σε σημείο να μην πιστεύουμε ότι συμβαίνουν και κάποια μας στεναχωρούν, διότι η χαρά και η λύπη συμπορεύονται στην ζωή όλων μας. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει στην επόμενη γωνία του δρόμου, νιώθουμε αγωνία για το τι θα συμβεί στην μετέπειτα πορεία της ζωής μας. Και στις σειρές αγωνιούμε για την τύχη των πρωταγωνιστών. Μόνο που εκεί όλα ανατρέπονται και όλοι σώζονται, ενώ στην πραγματική ζωή ο κίνδυνος ελλοχεύει κάθε ώρα και στιγμή. Το τέλος είναι συνήθως κωδικοποιημένο-αινιγματικό και καλούμαστε να το αποκωδικοποιήσουμε με τον δικό μας τρόπο. 

Η σειρά κάποια στιγμή τελειώνει, αλλά στην συνέχεια προκύπτουν και άλλες αμέτρητες σειρές.  Έτσι συνεχίζεται και η ζωή μας με την μία εμπειρία -ευχάριστη ή δυσάρεστη- να διαδέχεται η μία την άλλη.

Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια