Το διαφορετικό μονοπάτι...


Πέραν της γραφικότητας η Ξάνθη διαθέτει άφθονη φύση, κατάλληλη για εξερεύνηση και μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορία, πλάι στον ποταμό Κόσσυνθο.

 Αφού περάσετε κάποια εγκαταλελλειμμένα σπίτια θα ακολουθήσετε "το μονοπάτι της ζωής", θα συναντήσετε οικογένειες με παιδιά, ποδηλάτες, παρέες να κάθονται σε ξύλινα καθίσματα. Μόλις στρίψετε αριστερά θα περάσετε το εκκλησάκι και θα αντικρίσετε στα δεξιά σας τον ποταμό, αλλά και μία φιγούρα  που μοιάζει με γλυπτό. Σε όλη την διαδρομή θα σας ακολουθεί ο ποταμός.


Το μονοπάτι αν και απαιτεί ανθεκτικά παπούτσια, διότι είναι γεμάτο πέτρες, δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα παραμυθένιο δάσος, στο οποίο ακούγονται μόνο κελαηδίσματα πουλιών, η ροή του νερού που χτυπά στα βράχια και κάποια φωνή παιδιού που πιθανόν ψάχνει έναν φίλο.


Όσο διασχίζεις το μονοπάτι στην αρχή νιώθεις περικυκλωμένος από τα δέντρα και τα βράχια, τα οποία παραμένουν ακίνητα, αλλά όσο περισσότερο προχωράς αρχίζεις να αντικρίζεις ένα άνοιγμα στο βάθος που φέρνει ξάφνου ένα δροσερό αεράκι, που δίνει μία ελαφριά κίνηση στα δέντρα.


Έχει αρχίσει να σουρουπώνει, οπότε καλύτερα να επιστρέψεις από το ίδιο μονοπάτι και να μην προχωρήσεις παρακάτω. Μπορείς να συνεχίσεις όμως την εξερεύνηση την επόμενη φορά, είτε την άλλη μέρα, είτε μετά από χρόνια που μπορεί το σκηνικό να έχει αλλάξει.


Υ.Γ Αν και έχω επισκεφτεί την Ξάνθη πάμπολλες φορές, κάθε φορά ανακαλύπτω και ένα διαφορετικό μονοπάτι που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλα τα μέρη, αρκεί να διαθέτουμε την περιέργεια να ανακαλύψουμε, τι κρύβεται πίσω από το προφανές.



Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια