Μπάνια και εκλογές: Συμβιβάζονται;





Ανήμερα των εθνικών εκλογών πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να συνδυάσουν θάλασσα και ψήφο, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αυξημένη σε πολλά σημεία στον δρόμο Χαλκιδικής προς Θεσσαλονίκη.

Ο πιο κοντινός  και δημοφιλής προορισμός  για τους Θεσσαλονικείς που επιθυμούν να αποδράσουν για λίγες ώρες από τον καύσωνα της πόλης είναι η Καλλικράτεια, στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής. Μία από τις σχετικά ήρεμες και καθαρές παραλίες της είναι τα Γεωπονικά. Ο ελαφρύς φλοίσβος της θάλασσας, όπως και η δροσιά και η ευεξία που προσφέρει η θάλασσα καταφέρνει να διώξει την αγωνία όχι τόσο για το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο είναι ολίγον αναμενόμενο, αλλά περισσότερο την αγωνία για το αύριο που περιμένει την σημερινή και τις επόμενες γενιές. Αγωνία για την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να εξασφαλίσουν, έστω τα προς το ζην. 


 Κάποιοι σκέφτηκαν αρχικά να ψηφίσουν και στην συνέχεια να επισκεφτούν μία από τις πολυάριθμες  παραλίες, ώστε να μην έχουν την πίεση του χρόνου. Κάποιοι άλλοι που βρίσκονταν ήδη στην Χαλκιδική αρχισαν να επιστρέφουν μαζικά για να προλάβουν, προτού κλείσουν οι κάλπες. Κάποιοι άλλοι απείχαν διότι έχουν βαρεθεί τις ψεύτικες υποσχέσεις που συνεχίζονται αεναώς, από τα ίδια ή και από διαφορετικά πολιτικά πρόσωπα. 



  Όπως και να έχει κανείς δεν πρέπει να απελπίζεται ή να περιμένει όλη την ημέρα από το σπίτι του τα αποτελέσματα. Η θάλασσα αποτελεί το καλύτερο καταφύγιο δροσιάς και χαλάρωσης αποτιδήποτε μας απασχολεί. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς δεν δείχνουν αδιαφορία στο γεγονός της ημέρας, αλλά ανάγκη να ζήσουμε ορισμένες ευχάριστες στιγμές .

Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια