Ο φάρος στο μεγάλο Καραμπουρνού...




Για απογευματινή βόλτα στην θάλασσα όσο ο καιρός είναι ακόμη ζεστός ενδείκνυται το Aγγελοχώρι Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Τριάδα και στην Μηχανιώνα.


Μόλις εισέλθετε στο χωριό θα κατευθυνθείτε προς την θάλασσα. Η μία όψη της παραλίας έχει αφιερωθεί  στα θαλάσσια σπόρ, όπως το σερφ, καθώς ο αέρας στην περιοχή αυτή είναι ισχυρός και βοηθάει τους λάτρεις των σπορ. 

Η άλλη όψη είναι οργανωμένη με ψάθινες ομπρέλες. Μπορείτε να περπατήσετε στο λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες, όπου μερικοί ψαράδες είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους. Στο λιμανάκι θα αντικρίσετε επίσης εγκαταλελειμμένα σκάφη-ναυάγια, που αποτελούν πλέον αξιοθέατα και δεν έχουν κάποια άλλη χρήση. 


Αφού φτάσετε στην άκρη της προβλήτας, θα δείτε να ξεπροβάλλει ένας φάρος πάνω στον λόφο. Ο φάρος Αγγελοχωρίου αποτελεί έναν από τους 25 διατηρητέους φάρους της Ελλάδας. Θεωρείται μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς και αποτελεί ένα από τα απομείναντα οχυρωματικά έργα της περιοχής, στο μεγάλο Έμβολο (Καραμπουρνού). Εφόσον εισέλθετε στον χώρο όπου βρίσκεται ο φάρος για να τον δείτε από κοντά θα απολαύσετε την θέα στο Θερμαϊκό και στον Όλυμπο. Ο χώρος όμως ανοίγει μόνο την παγκόσμια ημέρα των Φάρων(κάθε χρόνο, κάθε τρίτη Κυριακή του Αυγούστου), οπότε θα αρκεστείτε να τον δείτε από μακριά κάποια άλλη μέρα. 


Το μέρος είναι ιδανικό και για φωτογράφιση νεόνυμφων ζευγαριών, λόγω του θαλασσινού τοπίου και του αέρα που βοηθάει τους φωτογράφους να δημιουργήσουν παγώνοντας την κίνηση  του πέπλου για παράδειγμα.


Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια