Ένα ταξίδι με διαφορετικό προορισμό...




Είναι και κάποια ταξίδια που ξεκινούν με άλλον προορισμό και καταλήγουν αλλού τελικά. Αρχικός προορισμός ήταν οι καταρράκτες στο Αρκουδόρεμα, σε ένα χωριό μετά το Παρανέστι της Δράμας.


Ο δρόμος ήταν γεμάτος απότομες στροφές και ανηφόρα, ενώ παραμόνευε ο κίνδυνος της κατολίσθησης βράχων. Μετά από περίπου 5 χλμ. θα νιώσετε ότι ο δρόμος είναι ατελείωτος και πολύ πιθανόν να επιθυμείτε να γυρίσετε πίσω.

 Οι κάτοικοι στο Παρανέστι μπορούν να σας ενημερώσουν ότι οι πρώτοι καταρράκτες είναι προσβάσιμοι μετά από 30 χλμ ορεινής διαδρομής, οπότε καλύτερα να κάνετε μία στάση για να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού Νέστου, όπως και να ενημερωθείτε για τις εξορμήσεις με κανό καγιάκ ή να κάνετε ράφτινγκ σε απόσταση περίπου 10 χλμ.



Στην επιστροφή μετά το Παρανέστι θα συναντήσετε παλιά σπίτια που δείχνουν ερημωμένα, εκκλησάκια κρυμμένα από τα ψηλά δέντρα, αλλά και μία ρωμαϊκή τοξωτή γέφυρα δίπλα στον δρόμο.

Η εκδρομή αν και δεν περιλάμβανε καταρράκτες πάνω στα βουνά ήταν μία πρώτη γνωριμία με έναν από τους αμέτρητους ποταμούς της χώρας μας, τον Νέστο, που προσφέρεται για αθλητικό τουρισμό, αλλά και  γνωριμία με χωριά που δείχνουν να ερημώνουν με τα χρόνια...






Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια