"Θα κάτσω σπίτι"




                                                      άδειοι  δρόμοι στην πόλη

Η παράλυση της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού συνεχίζεται. Είναι η 4η μέρα της λεγόμενης καραντίνας, κατά την οποία οι περισσότεροι κινούμαστε ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού και προσπαθούμε να βρούμε ασχολίες για να μην απελπιστούμε.  Το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας ‘Μένουμε Σπίτι’ μας έχει φυλακίσει, μας έχει κάνει να αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι στο σπίτι και να περιμένουμε με αγωνία να βελτιωθεί η κατάσταση μελλοντικά.

Τα οφέλη που προκύπτουν είναι η ευκαιρία που μας δίνεται να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας.  Σίγουρα θα προκύπτουν τριβές  από την καθημερινή επαφή, αλλά ταυτόχρονα θα ενωθούμε σαν γροθιά, θα γελάσουμε, θα συζητήσουμε με τις ώρες, θα προβληματιστούμε, θα διαβάσουμε για τις εξελίξεις. Θα μοιραστούμε ιδέες, θα δημιουργήσουμε, θα διασκεδάσουμε.

                                                                ενασχόληση με σκάκι

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρούμε αυτές τις μέρες είναι η αύξηση των μηνυμάτων από και προς άτομα που γνωρίζουμε και αγαπάμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να μάθουμε τα νέα τους, αλλά και την γνώμη τους για την τωρινή κατάσταση, καθώς δεν μας επιτρέπεται να τους συναντήσουμε από κοντά. Σε αυτό έχει συμβάλλει η εξέλιξη της τεχνολογίας και η διευκόλυνση που μας παρέχουν τα σόσιαλ μίντια. Οι περισσότεροι προσπαθούν να διακωμωδήσουν την κατάσταση και να γελάσουν με τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για τον ιό, άλλοι πανικοβάλλονται, καθώς διαβάζουν συνεχώς για περισσότερα κρούσματα και περισσότερα μέτρα προστασίας νιώθοντας ανήμποροι να αντιδράσουν. 

Κάποιοι εξορμούν στην φύση, όταν ο καιρός είναι καλός, ώστε να καθαρίσει λίγο το μυαλό και να μην συγχρωτίζονται με πολύ κόσμο. Κάποιοι άλλοι αψηφούν τα μέτρα προστασίας και συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους ο ένας δίπλα στον άλλο, νομίζοντας ότι βρίσκονται σε διακοπές. 

Το διάστημα που διανύουμε είναι δύσκολο και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ο πανικός δεν οφελεί διότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε το αναπόφευκτο. Η ψυχραιμία από την άλλη είναι απαραίτητη, προκειμένου να συνεχίσουμε την ζωή μας. 

                                                                     διάβασμα βιβλίων

Λίγο ταινία, λίγο ποπ κορν, λίγο βιβλία, λίγο συνομιλίες με αγαπημένους μέσω των σόσιαλ μίντια, λίγο δημιουργικότητα, λίγο εργασία εξαποστάσεως. Όλα από απόσταση, αλλά υπομονή θα περάσει και αυτό, όπως τόσα άλλα…Άς ασχοληθούμε με όσα αμελήσαμε ή δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ας ξεκουραστούμε όχι τόσο σωματικά αλλά και ψυχικά, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια