Κάθε μέρα μία δοκιμασία...



  • Ένας μήνας φαντάζει για άλλους μία αιωνιότητα, για άλλους περνάει ταχύτατα. Μέσα σε έναν μήνα μπορούν να συμβούν άπειρα γεγονότα που άλλοτε μας συγκλονίζουν, άλλοτε μας ενθουσιάζουν και άλλοτε μας μαθαίνουν πόσο δυνατοί μπορούμε να γίνουμε από την μία μέρα στην άλλη. Ο χρόνος περνάει γρήγορα όταν ασχολούμαστε με ότι αγαπάμε και έχουμε ανθρώπους δίπλα μας που μας στηρίζουν σε κάθε τρελή  ιδέα μας,  διότι μας αγαπούν. Αλλά και εμείς βρίσκουμε τρόπο να τους δείχνουμε την αγάπη μας...
  • Κάθε μέρα είναι μία δοκιμασία αλλά και δώρο. Περιλαμβάνει προκλήσεις και ευκαιρίες για να σκεφτείς τα λάθη σου, να τα διορθώσεις, να ονειρευτείς, να σκεφτείς ιδέες και τρόπους να τις υλοποιήσεις.
  • Πολλές φορές νιώθουμε αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν στην ζωή μας. Η δύναμή μας όμως μπορεί να είναι απύθμενη. Αν πιστέψουμε ακόμη και σε κάτι φαινομενικά ακατόρθωτο μπορούμε να το πετύχουμε, χάρη στην δύναμη που πηγάζει από μέσα μας. Δεν εξαρτώνται βέβαια όλα από εμάς αλλά με θετική σκέψη όλα είναι πιθανά...
  • Κάπου αναζητούμε μία σχισμή για να εισέλθει το φως. Και όμως αυτό εκεί που βρίσκεται εκεί χάνεται. Θέλει προσπάθεια για να διατηρείται το φως στην ζωή μας. Ακόμη και αν όλα δείχνουν μαύρα κάπου μέσα μας υπάρχει. Ήρθε η ώρα να το φέρουμε στην επιφάνεια.

  • Μην αφήνεις εκκρεμότητες...Θα τις βρεις μπροστά σου.Προσπάθησε να θέτεις στόχους που μπορείς να πετύχεις.Μην είσαι αλαζονικός αλλά ούτε και διστακτικός, για να μην χάνεις ευκαιρίες.Μην αναβάλλεις κάτι για άλλη μέρα διότι μπορεί να είναι μία χειρότερη μέρα για σενα.Μην ξεχνάς ότι ο κόπος ανταμείβεται κάποια στιγμή, αλλά χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Μην υποκρίνεσαι κάτι που δεν είσαι. Να είσαι ο εαυτός σου για να διαπιστώσεις ποιοι σε αγαπούν πραγματικά και ποιοι όχι.
  • Να χαμογελάς όχι μόνο όταν όλα είναι χαρούμενα στην ζωή σου, αλλά και όταν κάτι πάει στραβά. Αντιμετώπισε την πίκρα σου με χαμόγελο, για να αντλήσεις δύναμη από αυτό και να συνεχίσεις να προσπαθείς. Το χαμόγελό σου είναι κομμάτι του εαυτού σου, έχει επίδραση στους ανθρώπους γύρω σου, αλλά και σε εσένα τον ίδιο.
  • Διοχέτευσε τα νεύρα σου σε δημιουργικές ιδέες και πράξεις. Γίνε ευρηματικός και πήγαινε κόντρα στον ίδιο σου τον εαυτό.
  • Καμιά φορά νομίζουμε ότι θέλουμε πολλά μα στο τέλος δεν είναι τόσα πολλά αυτά που αναζητούμε. Μία ωραία δουλειά, μία κουβέντα αγάπης, ένα χαμόγελο, πολύτιμο χρόνο με τον εαυτό μας και με τους αγαπημένους μας.
Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια