Η Καστοριά το φθινόπωρο...

 



Το φθινόπωρο άρχισε να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του, οπότε είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε την Καστοριά ένα σαββατοκύριακο που θα έχετε χρόνο για να εξερευνήσετε τα αρχοντικά και το καταπράσινο τοπίο της γύρω από την λίμνη.

Η Καστοριά είναι γνωστή για την λίμνη της, τα γουναράδικα αλλά και για το τσουχτερό κρύο τον χειμώνα. Αυτήν την εποχή ενδείκνυται να επισκεφτείτε την πόλη, διότι την μέρα είναι ζεστή(χρειάζονται καλοκαιρινά ρούχα) και δροσίζει μόλις αρχίζει να δύει ο ήλιος(θα χρειαστείτε φθινοπωρινά ρούχα). Τα μαγαζιά για ποτό και φαγητό μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά προσφέρουν θέα στην λίμνη και είναι οικονομικά. Ο κόσμος είναι λίγος το βράδυ, ενώ την ημέρα οι περισσότεροι βολτάρουν κατά μήκος της λίμνης αγναντεύοντας τις χήνες, τις πάπιες και τους πελαργούς. Μπορείτε να γυρίσετε την λίμνη είτε με τα πόδια είτε με το αμάξι και να κατευθυνθείτε προς την περιοχή Ντολτσό με τα παλιά αρχοντικά  και να χαθείτε μέσα στα πλακόστρωτα στενά.  



 

Εφόσον επιθυμείτε να ρεμβάσετε την θέα από ψηλά μπορείτε να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία. Δίπλα στην εκκλησία λειτουργεί καφετέρια και μπορείτε με το τηλεσκόπιο να παρατηρήσετε τα χωριά γύρω από την λίμνη. Λίγα μέτρα πιο κάτω θα αντικρίσετε έναν περιφραγμένο χώρο με ελάφια και παγώνια. Αν ακολουθήσετε τον χωματόδρομο μέσα στο δάσος, μετά από περίπου 200 μέτρα θα βρεθείτε  σε ένα υπερυψωμένο κιόσκι με θέα που κόβει την ανάσα. Ανηφορίζοντας στους στενούς δρόμους της πόλης μέχρι να φτάσετε στο εκκλησάκι οι στροφές είναι δύσκολες, αλλά θα συναντήσετε πολλά πέτρινα εκκλησάκια και η πανοραμική θέα στο τέλος θα σας αποζημιώσει. Εφόσον διαθέτετε χρόνο μπορείτε να επισκεφτείτε και το σπήλαιο του δράκου. 





 

Το τοπίο της λίμνης αυτήν την εποχή είναι καταπράσινο, ενώ λίγους μήνες μετά το σκηνικό θα αλλάξει: οι φυλλωσιές θα αρχίσουν να αποκτούν πορτοκαλοκίτρινα χρώματα, ενώ το τοπίο θα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Η υγρασία θα σας περονιάσει, οπότε θα χρειαστείτε ένα ζεστό ρόφημα δίπλα στο τζάκι ενός αρχοντικού καφέ. 


 

Η Καστοριά παραμένει σχετικά ήσυχος προορισμός, ειδικά την εποχή του Κορωνοιού, αλλά δεν χάνει την ομορφιά της χάρη στην λίμνη που από ψηλά φαντάζει μία απέραντη θάλασσα.  

 







 






Σύνταξη και φωτογραφίες: Λευκοθέα Πανούσου




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια