Αλλάζει ουσιαστικά η χρονιά ή μήπως μόνο η χρονολογία ;

 


Πάντοτε παρακολουθούμε την αλλαγή της χρονιάς με δέος. Όλοι ξεχύνονται στους δρόμους και εκτοξεύουν πυροτεχνήματα και την επόμενη μέρα είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Ο καθένας συνεχίζει την ζωή του, όπως έκανε και πριν την αλλαγή του χρόνου. Πόσοι είναι εκείνοι που πραγματικά το βρίσκουν σαν μία ευκαιρία για να βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ζωή τους; 

Η αλλαγή της χρονιάς σηματοδοτεί για πολλούς από εμάς την ανάγκη μιας αλλαγής στην ζωή μας. Την ανάγκη να κάνουμε περισσότερα όνειρα πράξη. Την ανάγκη να κάνουμε μία καινούρια αρχή και να αρχίσουμε να βλέπουμε τους προβληματισμούς μας από μία άλλη οπτική, από την οποία συνηθίσαμε έως τώρα. Την ανάγκη να ζούμε περισσότερο και να υπεραναλύουμε λιγότερο. Γιατί ο χρόνος τρέχει και πρέπει να πάψουμε να είμαστε απλώς θεατές της ζωής. Πρέπει να γίνουμε πρωταγωνιστές  και να επιδιώκουμε να ζούμε όπως εμείς θέλουμε και όχι όπως μας επιβάλλεται. Να διεκδικούμε περισσότερο, δίχως να βολευόμαστε με καταστάσεις που είναι ενάντια στα θέλω μας. 


Σημασία έχει να χτίσουμε ένα παρόν που θα αρέσει σε εμάς τους ίδιους, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να είμαστε εμείς πρώτα ευχαριστημένοι και μετά οι άνθρωποι γύρω μας. Αλλά αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Απαιτεί αγώνα και θυσίες μέχρι να φτάσεις στον επιθυμητό στόχο, αλλά και ανθρώπους που θα στηρίζουν και τα πιο τρελά σου όνειρα. 


Για αρχή θα πρέπει να τολμάμε περισσότερο. Να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, να μην παύουμε ποτέ να αυτοβελτιωνόμαστε και να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Αλλά επειδή δεν είμαστε μόνοι μας και περιβαλλόμαστε από άλλους ανθρώπους, έχει σημασία και ποιοι άνθρωποι είναι δίπλα μας. Άνθρωποι που πρέπει να μας καταλαβαίνουν, να μας στηρίζουν και να σέβονται τα θέλω μας, για να μπορούν να συνεχίσουν να είναι μαζί μας και στο μέλλον. 


Μία χρονιά πρέπει να αλλάζει ουσιαστικά, να μην είναι μόνο μία αλλαγή χρονολογίας. Να είναι η αφορμή για να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, η αφορμή για να θέτουμε νέους στόχους, να τολμάμε κάτι που δεν τολμήσαμε έως τώρα. Η αφορμή για νέα εγχειρήματα, γνώσεις και εμπειρίες. Μόνο έτσι θα προχωράμε μπροστά και θα αισθανόμαστε την αλλαγή… 


Σύνταξη και φωτογραφία: Λευκοθέα Πανούσου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Lovebird- ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο…

Junge Gründer aus Thessaloniki

Ρόδος: Mία καλοκαιρινή περιπέτεια